
Det er enormt mange gjør-det-selv-oppskrifter på sunne og gode knekkebrød. Det finnes også ferdigposer og noen ganger er det jo lov til å «jukse» litt, men ikke i dag, her er favoritten hos meg og mine kjære.
Ingredienser
- 4 dl grovmalt hvete
- 4 dl store havregryn
- 2 dl solsikkekjerner
- 1 dl sesamfrø
- 1 dl linfrø
- 0,5 dl gojibær
- 7 dl vann
Tips: Du må gjerne bruke mandler, nøtter, rosiner og annet ganen måtte ønske. Du kan også bruke speltmel om du ønsker det.
Denne oppskriften er lett å gjøre til din egen og holder holder til to brett.
Start med å forvarme ovnen til 160º grader på varmluft.







Steg 1
Bland alle ingredienser.
Steg 2
Smør deigen utover et bakepapir på et bakebrett og skjær opp i ønsket størrelse med kniv eller pizzahjul. Du kan også ta ut stekeplaten og dele knekkebrødene opp i ønsket størrelse etter 10 min. Da er blir de litt enklere å dele.
Steg 3
Stekes på 160° grader, varmluft
Dersom du ikke har to stekeovner så setter du inn ett brett oppe og ett brett nede. Bytt plass på brettene i ovnen etter 35 minutter.
Total steketid er 1 time og 10 minutter.
Steg 4
Ta tak i pakepapiret som krekkebrødplaten ligger på for så å flytte den over på et brett med riller slik at knekkebrødet blir crispt og ikke mykt.
Bon Appétit
Ha en knasende god dag!
Vær ærlig, raus og god mot hverandre.