Hjemmelagde knekkebrød til begjær

Det er enormt mange gjør-det-selv-oppskrifter på sunne og gode knekkebrød. Det finnes også ferdigposer og noen ganger er det jo lov til å «jukse» litt, men ikke i dag, her er favoritten hos meg og mine kjære.

Ingredienser

  • 4 dl grovmalt hvete
  • 4 dl store havregryn
  • 2 dl solsikkekjerner
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl linfrø
  • 0,5 dl gojibær
  • 7 dl vann

Tips: Du må gjerne bruke mandler, nøtter, rosiner og annet ganen måtte ønske. Du kan også bruke speltmel om du ønsker det.

Denne oppskriften er lett å gjøre til din egen og holder holder til to brett.

Start med å forvarme ovnen til 160º grader på varmluft.


hjemmelagde-knekkebrod-ingrediens-grovmel-spelthjemmelagde-knekkebrod-ingrediens-havregrynhjemmelagde-knekkebrod-ingrediens-solsikkefrohjemmelagde-knekkebrod-ingrediens-sesamfrohjemmelagde-knekkebrod-ingrediens-linfohjemmelagde-knekkebrod-ingrediens-gojibaerhjemmelagde-knekkebrod-ingrediens-vann
 

Steg 1

Bland alle ingredienser.

hjemmelagde-knekkebrod-01

hjemmelagde-knekkebrod-02

hjemmelagde-knekkebrod-03

Steg 2

Smør deigen utover et bakepapir på et bakebrett og skjær opp i ønsket størrelse med kniv eller pizzahjul. Du kan også ta ut stekeplaten og dele knekkebrødene opp i ønsket størrelse etter 10 min. Da er blir de litt enklere å dele.

hjemmelagde-knekkebrod-04

hjemmelagde-knekkebrod-meg

hjemmelagde-knekkebrod-06

hjemmelagde-knekkebrod-05

Steg 3

Stekes på 160° grader, varmluft

Dersom du ikke har to stekeovner så setter du inn ett brett oppe og ett brett nede. Bytt plass på brettene i ovnen etter 35 minutter.

Total steketid er 1 time og 10 minutter.

hjemmelagde-knekkebrod-07

Steg 4

Ta tak i pakepapiret som krekkebrødplaten ligger på for så å flytte den over på et brett med riller slik at knekkebrødet blir crispt og ikke mykt.

hjemmelagde-knekkebrod-08

Bon Appétit

Ha en knasende god dag!

hjemmelagde-knekkebrod-09

hjemmelagde-knekkebrod-10

hjemmelagde-knekkebrod-11

Vær ærlig, raus og god mot hverandre.

sandra-sign

Sandra

Sandra Mørch Husby gir deg sine tips til baking, matlaging & andre life hacks!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>