Mmmm! Jordbærmarengs

Delikate og feminine jordbærmarengs – en nytelse for øyet og ganen.

Jeg har aldri laget marengs eller pavlova, noensinne. Men forrige helg hadde jeg noen søte jenter på besøk og hun lagde marengs som hun pyntet med pisket kremfløte og jordbær. Ble ordentlig imponert og inspirert!

Jeg valgte å lage min egen vri med jordbærmarengs.

Ingredienser

  • 3 eggehviter
  • 2 dl sukker
  • 3 dl jordbærsaus (Jeg brukte friske jordbær som jeg tok i blenderen, men du kan gjerne bruke ferdig saus også.)
  • 1.5 dl kremfløte
  • Jordbær

 

Steg 1

Bruk en kjøkkenmaskin for å piske sukker og eggehviter i ca 5-10 minutter til den blir blank og fast marengs.

jordbaer-marengs-01

jordbaer-marengs-04

jordbaer-marengs-03

Steg 2

Jeg valgte å bruke friske jordbær, som jeg moset med en blender. Du kan også bruke ferdig saus. Og i den smaken du selv ønsker.

jordbaer-marengs-02

jordbaer-marengs-05

Steg 3

Du kan bruke en sprøytepose med ønsket tupp og størrelse, eller to skjeer og sette de pent på stekebrettet. Jeg valgte å bruke sprøytepose for å få «pikekyss» form.

jordbaer-marengs-06

jordbaer-marengs-07

Steg 4

Brettet settes i forvarmet ovn på 125ºC i 45-60 minutter. De skal kjennes tørre ut når du forsiktig kjenner på dem med myk finger.

jordbaer-marengs-08

Steg 5

Pynt marengsen med pisket kremfløte og som prikken over i’en topper du det hele med et jordbærflak.

Voilá, nå er det bare å nyte!

jordbaer-marengs-09

Vær ærlig, raus og god mot hverandre!

sandra-sign

Sandra

Sandra Mørch Husby gir deg sine tips til baking, matlaging & andre life hacks!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>